Sunday, October 3, 2010

wounded.....

video

let's start again

rsanya cam lma x update blog...
sori..
ok,few weeks before final exm...hope blog could b a place yg ak bleh lpaskan tension ak....

ARRGGGHHHHHHHHH!!!

Ok,better now.....=D

Monday, April 26, 2010

ma..tlg carikan..

skunk ni @ least ader la sumthg yg bwat ak mcm rsa x jauh sgt dr msia...haaa,aper die ek?ni la yg ak mksudkn...





bla tgk citer ni, trasa mcm nk ckp kat mama
"ma, bila yo dh abes study, dh keje for a few years, dh bleh bina hidup sndri, dh bleh bg ma pa rsa gaji yg yo keje ni,dh tgk abg kakak dh kahwin,dh beli rumah, dh ader fairlady, tolong carikan sorg utk yo bleh?"

n ak rsa kater2 2 akn ak ucapkan kat mama biler ak dh msuk um0 29
(p/s: kalau x ader calon lg la time 2,hehe)
(^_^)

cheers

Saturday, March 27, 2010

biler test bakal menjelma....


sumer mesti dh taw yer..biler test dh dkat je, aper 'bestfriend' kiter time tue..?xper..sure korg sumer dh bleh agk kn..?xper2...meh la tunjuk sket...


textbook

& org yg bkwn ngan sumer ni pon muka cam dh sudi xnk kwn dh...



doakan yer sumer....!!
(^_^)




bila mr panda dtg ke umah...


balek2 kelas...terkezut tgk ader mr panda sggah umah...haha..skali member sndri yg beli costume ni...terbaek ar..!salute sma ko beb..!klau adek ak tgk ni mesti diorg suka giler...!

mr panda tgh jalan2 kat area umah

biler dicekik oleh mr panda

mr panda cuba utk ber kung fu

Monday, February 15, 2010

juz a few more days to wait for enrolment...and the challenge begins...


hari ini 15 Februari 2009...esok bakal merupakan hari bagi setiap pelajar mendaftar bagi sesi 2010..sesungguhnya cabaran baru bakal menanti aku bagi sesi yang bakal bermula...maka ak hendakla selalu mengingati apa yang telah dipesan oleh kedua-dua ibu bapaku....sesungguhnya mereka berdua adalah sumber inspirasi aku bagi beroleh kejayaan....InshaAllah....tiada cinta yang lebih penting daripada segala-segalanya melainkan cinta terhadap Allah...cintakan Nabi Muhammad S.A.W...dan juga cinta terhadap ibu bapa.....

cinta kepada Allah


cinta kepada Nabi Muhammad S.A.W.


cinta kepada bapa


cinta kepada ibu


mungkin hati ini belum terbuka untuk cinta lain...biarkan la cinta-cinta ini dijaga dan dipupuk agar ianya beroleh keberkatan di kemudian hari...Amin.....

Tuesday, February 9, 2010

esok nk balik dh....



sempena berangkatnya ak meninggalkan msia malam esok...so entry kali ni nk memberikan penghargaan kepada semua insan-insan yang membuatkan summer break ni betul2 bermakna buat diri ak......


pertama, mestila ibu bapa terchenta




kedua, keluarga terchenta








unc and aunty yg bg tempat berteduh setiap kali balik kelantan




& anak mereka berdua yg slalu ckp "bila be yo nok balik ni..?" x suka la tu duk umah die,haha




jiran sekampung,mak cik geebah




burfday present daripada sahabat baek, cik dania







ex-gf, pu3 nur sarah..no worries, we r always fwen




member2 pi genting




dan juga tempat2 dat i'm gonna miss when i'm back to nz...








TERIMA KASIH seeeemuuuaaaa....!













Monday, January 18, 2010

2 hari 1 malam di Resort Tan Sri Dato Seri (Dr) Lim Goh Tong


ktaorg yg tgh bercuti & tak taw nk bwat per sepanjang cuti ni tetibe jer pk..."jom pi genting nk?"..then trus la distribute tugas bg stiap sorg..."ko book hotel, ko book tket bus n cable car, ko tu...ko ni..." haha...then, even ktaorg ni plan jap je... 2 3 hari lpas tu ktaorg pi la saner....then rabu lpas ktaorg pi la saner....1st time gak la ak naek cable car (CC) ni..besenyer pi Genting drive jer...so ok gak rupernyer cable car die ni...ni le cable carnyer tu...




naek jer cable car tu...ktaorg pon dok chat la psl CC ni...tetibe jer rsa bangga ngan msia ni..haha, pdhal naek cable car je..mcm la negara laen xder kan..?pas 2 tgh syok dok layan hutan2 Pahang ni kat area bawah tu..tetibe CC ni bleh plak stop tetibe..cuak la plak rsanyer duk tergantung lebey krg 20 m dr bawah ni...pesal la plak tetibe stop ni kan..ader safety exit ke x ni...?tlg la..ktaorg x abes blaja lg ni...kawin pun idak lg ni...haha...ni le vid yg bleh nk explain time tu....
video

so rupernyer ader org OKU nk naek CC ni...e2 la psl stop jap..yer la..xkan la org OKU pon nk lompat cam kiter ni yer..?so bersyukurla sumer yer sbb kiter ni dikurniakan tubuh badan yang sihat sejahtera...then biler ktaorg dh smpai n check-in kat hotel...trus la pi blk...then member sorg ni, Mr Amirul ni ckp blk ni book utk 2 org, tp mcm dh taw jer yg dtg ni 3 org..yer la..besenyer kan kat atas katil letak 2 bantal jer kan klau 2 katil single kat hotel laen..nak bantal spare carila dlm almari kan...ni baek jer susun 3 bantal kat atas katil ni..cam dh taw jer yg nk mai ni 3 org...haha...



so 1 st day tu lepak2 la dlu kat blk...pnat la nk pi maen trus...lpak2...solat dlu..pas 2 trun la pi jalan2 jap...biler dh dtg Genting ni bwat kali ke berapa tah...ak rsa cam Genting ni makin lma makin tak lawa la plak..yer la...kaler cat sumer cam dh pudar...kater dpt bnyak untung dr bisnes kasino 2, gna la sket tuk cat blk sumer bangunan kat situ kan...sedap sket mata memandang...lantakla..ak dtg sni pon nk maen..bkn nk tgk bangunan korg yer dak..?then amek la gmbr sket msa jln2 tu....pi Galeria..tgk sket camner Founder of Genting bleh develop bisnes die smpai sumer org knal ngan nama GENTING berhad ni kan...ader la sket gmbr2 msa kat galeria tu...




dh pnat jalan2 tu, mestila bdn penat kan..?so..blk bilik...trus tdo..haha..sok pg pi breakfast ngan kwn2 sumer..ni la member2 yg join ak pi genting ni...


aku

amirul

khawarizmi

then pas 2 per lg..perut dh kenyang...theme park jadi next target...haha...ktaorg pon start la pi maen, ni yang best klau pi time weekdays, x yah nak berserabut ngan ramai org...yer la..org laen kan sebok pi keje, pi skola..ktaorg gak yang duk enjoy kat sni...hahahaha...tp even d tgh ari pon, stil berkabus gak..




so bnyk gak la yg tutup time tu..sedey gak ar..yer la..dh byr, tp yg leh maennyer sket je kan..mesti la rsa x worth kan..tgh tension tu kan ader yg pi maen 'cup'( yg utk budak2 tu) kan..haha..tu bkn ak yg ajk ..tu en khawa yg ajk...haha..then ptg sket..kabus dh kurg sket...per lg, xder tggu2 dh..trus layan sumer yg kat situ...so share la sket yer gmbr msa kat saner...


welcome to dinosaurland
ni la salah satu kerja geologist yer
jom le khawa, ader fosil tu
yg ni kat sunway lagoon pon ader


yg ni fav, space shot
bwa fam sesuai la naek yg camni
rilek jer even yg kat blakang dh tgh usha

dh penat layang yg outdoor, ktaorg msuk blk kat indoor theme park, coz ktaorg nk try bwat 'sky venture'...ni kiranyer warm up dlu la before bwat sky diving yg btol2 nyer...hehe..pas bwat yang ni, trus rsa nk bwat trus sky diving..haha..xper2, kat oz n nz bnyk yg offer bwat sky diving tu...


da next malaysian ANGKASAWAN

dgn instructor
as a proof that we did it..!


yeahhhhh....!

so bila dh abes sumer aktiviti yg ktaorg bwat tu...bdn dh penat...amek bag, pi naek cable car..trun bwah...dh smpai kat bwah...skali tertinggal lak bas yg nak ke putrajaya tu...so sbb nk cpat, ktaorg pon terpaksa la amek bas ke gombak, dr gombak amek putra lak nk ke KL Sentral, then dr situ transit lg amek ERL ke Putrajaya...fuh...ponat den...baek la ak drive jer..xper2...dh lma kan x naek public transport kat msia ni kan...so bleh la refresh blik..yer la..kat nz train yg cam Putra pon xder...haha...rsa cam Msia la plak lg maju dr nz...waaa...nk kena blk dh saner...xper2....fully utilised cuti ni...okla...nnti ak update kat facebook ak yer....!