Monday, January 18, 2010

2 hari 1 malam di Resort Tan Sri Dato Seri (Dr) Lim Goh Tong


ktaorg yg tgh bercuti & tak taw nk bwat per sepanjang cuti ni tetibe jer pk..."jom pi genting nk?"..then trus la distribute tugas bg stiap sorg..."ko book hotel, ko book tket bus n cable car, ko tu...ko ni..." haha...then, even ktaorg ni plan jap je... 2 3 hari lpas tu ktaorg pi la saner....then rabu lpas ktaorg pi la saner....1st time gak la ak naek cable car (CC) ni..besenyer pi Genting drive jer...so ok gak rupernyer cable car die ni...ni le cable carnyer tu...




naek jer cable car tu...ktaorg pon dok chat la psl CC ni...tetibe jer rsa bangga ngan msia ni..haha, pdhal naek cable car je..mcm la negara laen xder kan..?pas 2 tgh syok dok layan hutan2 Pahang ni kat area bawah tu..tetibe CC ni bleh plak stop tetibe..cuak la plak rsanyer duk tergantung lebey krg 20 m dr bawah ni...pesal la plak tetibe stop ni kan..ader safety exit ke x ni...?tlg la..ktaorg x abes blaja lg ni...kawin pun idak lg ni...haha...ni le vid yg bleh nk explain time tu....
video

so rupernyer ader org OKU nk naek CC ni...e2 la psl stop jap..yer la..xkan la org OKU pon nk lompat cam kiter ni yer..?so bersyukurla sumer yer sbb kiter ni dikurniakan tubuh badan yang sihat sejahtera...then biler ktaorg dh smpai n check-in kat hotel...trus la pi blk...then member sorg ni, Mr Amirul ni ckp blk ni book utk 2 org, tp mcm dh taw jer yg dtg ni 3 org..yer la..besenyer kan kat atas katil letak 2 bantal jer kan klau 2 katil single kat hotel laen..nak bantal spare carila dlm almari kan...ni baek jer susun 3 bantal kat atas katil ni..cam dh taw jer yg nk mai ni 3 org...haha...



so 1 st day tu lepak2 la dlu kat blk...pnat la nk pi maen trus...lpak2...solat dlu..pas 2 trun la pi jalan2 jap...biler dh dtg Genting ni bwat kali ke berapa tah...ak rsa cam Genting ni makin lma makin tak lawa la plak..yer la...kaler cat sumer cam dh pudar...kater dpt bnyak untung dr bisnes kasino 2, gna la sket tuk cat blk sumer bangunan kat situ kan...sedap sket mata memandang...lantakla..ak dtg sni pon nk maen..bkn nk tgk bangunan korg yer dak..?then amek la gmbr sket msa jln2 tu....pi Galeria..tgk sket camner Founder of Genting bleh develop bisnes die smpai sumer org knal ngan nama GENTING berhad ni kan...ader la sket gmbr2 msa kat galeria tu...




dh pnat jalan2 tu, mestila bdn penat kan..?so..blk bilik...trus tdo..haha..sok pg pi breakfast ngan kwn2 sumer..ni la member2 yg join ak pi genting ni...


aku

amirul

khawarizmi

then pas 2 per lg..perut dh kenyang...theme park jadi next target...haha...ktaorg pon start la pi maen, ni yang best klau pi time weekdays, x yah nak berserabut ngan ramai org...yer la..org laen kan sebok pi keje, pi skola..ktaorg gak yang duk enjoy kat sni...hahahaha...tp even d tgh ari pon, stil berkabus gak..




so bnyk gak la yg tutup time tu..sedey gak ar..yer la..dh byr, tp yg leh maennyer sket je kan..mesti la rsa x worth kan..tgh tension tu kan ader yg pi maen 'cup'( yg utk budak2 tu) kan..haha..tu bkn ak yg ajk ..tu en khawa yg ajk...haha..then ptg sket..kabus dh kurg sket...per lg, xder tggu2 dh..trus layan sumer yg kat situ...so share la sket yer gmbr msa kat saner...


welcome to dinosaurland
ni la salah satu kerja geologist yer
jom le khawa, ader fosil tu
yg ni kat sunway lagoon pon ader


yg ni fav, space shot
bwa fam sesuai la naek yg camni
rilek jer even yg kat blakang dh tgh usha

dh penat layang yg outdoor, ktaorg msuk blk kat indoor theme park, coz ktaorg nk try bwat 'sky venture'...ni kiranyer warm up dlu la before bwat sky diving yg btol2 nyer...hehe..pas bwat yang ni, trus rsa nk bwat trus sky diving..haha..xper2, kat oz n nz bnyk yg offer bwat sky diving tu...


da next malaysian ANGKASAWAN

dgn instructor
as a proof that we did it..!


yeahhhhh....!

so bila dh abes sumer aktiviti yg ktaorg bwat tu...bdn dh penat...amek bag, pi naek cable car..trun bwah...dh smpai kat bwah...skali tertinggal lak bas yg nak ke putrajaya tu...so sbb nk cpat, ktaorg pon terpaksa la amek bas ke gombak, dr gombak amek putra lak nk ke KL Sentral, then dr situ transit lg amek ERL ke Putrajaya...fuh...ponat den...baek la ak drive jer..xper2...dh lma kan x naek public transport kat msia ni kan...so bleh la refresh blik..yer la..kat nz train yg cam Putra pon xder...haha...rsa cam Msia la plak lg maju dr nz...waaa...nk kena blk dh saner...xper2....fully utilised cuti ni...okla...nnti ak update kat facebook ak yer....!












Friday, January 1, 2010

cepatnya berlalu...

usia memang cepat berlalu...hari ni dh msuknya tahun baru...2010...usia ak pon bakal meningkat...dh 21 tahun rupanyer ak nnti..dh bleh pi mengundi dh...haha...hmm..tgk gmbr ak msa kecik2 ni...terasa la jugak nk jd kecik balik ek..?yer la..msa kecik2 ni best gak..org yg tolong buatkan utk kiter,,,,kiter watper..?wat x taw jer biler org suh bwat sumthg..haha...so nk share la sket gmbr2 msa time ak muda2 dulu...huhu...



teman-teman kaunselor.....



dila & geebah

seorang tinggal di bangi..dan salah seorang lagi tinggal berdekatan dengan putrajaya...yer...salah seorang dipanggil dila atau nama glamornyer 'mak cik dila' dan seorang lagi dipanggil puan geebah...mereka berdua boleh dikatakan antara teman yang sy rasakan teman rapat semasa di sunway college dulu...dan skarang masing2 sudah sibuk dengan hala tuju masing2....'mak cik dila' dengan kursus psychologynyer...dan puan geebah dgn biotechnologynyer...

mak cik dila

dgn mak cik dila..sy selesa nk berkongsi sebarang cerita dgnnya...mengadu aper shj yg sy rsakan yang bermain di dalam fikiran sy...mungkin dh ditakdirkan yang mak cik dila ni bakal menjadi seorang ahli psychologynyer yg berjaya agaknyer...haha..tetapi skarang ni...dgn setiap seorang sibuk dgn kerja masing-masing....kami sudah agak lama x bercerita dan saling berbalas komen antara satu samer laen...mak cik..klau ko ter baca psl post ni..mesti ko tgkap lelehnyer la...haha....xper mak cik dila...klau umur kita panjang, ber jumpa la lg kiter yer nnti....

puan geebah

jiran yang paling dkat ngan rumah ak skunk ni...mak cik ni walaupun character die bkn la seorg yang lawak tp kdg2 maybe sbb perangai die yang cam x taw org sekeliling die bwat per ngan die yg menyebabkan slalu org nk tergelak ngan die ni...haha...xper geebah...ko tetap cool...haha...tp sbg kwn, die ni bnyk gak yg share ngan ak...tp most all da time biler die dh msuk monash nie die cam: "razi, ak bz ni...nxt time la citer psl ni"...bz dating ker mak cik..?haha...xper2..ak kan taw sumer psl ko..?huhu...btw...thanx la kat puan geebah ni sudi jemput ak ke wedding reception abg die setelah dipaksa oleh ak utk msukkan nama ak dlm guest list die...haha..


ni la majlis kahwin abg die..geebah kater nk maen piano utk ak tp xder pon..?camni la ko geebah

thanx er geebah...skunk ak taw ko skunk ni kat dubai kan..?klau ko dh bca post ak ni, x reti2 nk belikan sumthg tuk ak..?ak kan kaunselor ko yg bertauliah?haha...nway...jgn luper nxt trip kiter pi genting lak...ajk yg laen rmai2...bg kasik si mak cik dila jeles sket xleh nk join..hehe...